Rólunk / Despre noi

A Prartoon egy magyar médiacsoport, amely oldalakat üzemeltet magyarul és románul, valamint egyéb tevékenységeket folytat megbízóinak. (ROU )

A Prartoon története 2011. november 9-ig nyúlik vissza, amikor elindult a Cartoon Network-hírek nevű rajongói Facebook-oldal. 2013-ig elstartolt ennek blogja, valamint a Disney Channel-hírek nevű oldal, amelyekről bővebben itt lehet olvasni.


2013. március 10-én kezdődött zászlóshajónk, a Rajzfilmövezet története, ugyanis igény mutatkozott arra, hogy az összes gyerektévé kínálatával foglalkozzunk. 2013 júniusában indult az Animeövezet, ám ekkor még az Animax rajongói oldalaként. Az év nyarán váltottunk a jelenlegi névre, amely nem várt sikereket eredményezett.


2013 októberében döntöttünk úgy, hogy a Rajzfilmövezet ezentúl kizárólag a gyerektévék animációs kínálatával foglalkozik, viszont ettől kezdve nem csak gyerekeknek szóló rajzfilmekről, hanem például a Comedy Central kínálatáról is tudósít. Így indult útjára a Tiniövezet, amely a gyerektévék élőszereplős kínálata mellett a VIVA, az MTV híreivel és a tinimagazinokkal kezdett foglalkozni.

2013 novemberében eddigi legnagyobb eseményünk vette kezdetét, a Rajzfilmfigurák a Facebookon, amelynek köszönhetően több ezren változtatták meg profilképüket. A Rajzfilmövezet 2014 májusában arculatot váltott, amely 2016 elejéig volt látható, kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokkal. 2014 novemberében megismételtük az egy évvel korábbi eseményt.

A 2015-ös évet februárban a RÖscarral indítottuk, amelyen olvasóink szavazhattak számos kategóriában, köztük a legjobb mangára, képregényre, rajzfilmsorozatra, még a legrosszabbra is. 2015 márciusa óta oldalaink részt vesznek a Google AdSense programjában, ezzel párhuzamosan a Google szabályait figyelembe véve alakult át a médiaajánlatunk.

Júliusban elindult a mára zászlóshajónknak tekinthető „Rajzfilmteóriák” cikksorozat a Rajzfilmövezeten. Emellett elkezdtük feldolgozni az elfeledett rajzfilmötleteket, ennek is külön sorozatot indítottunk. A „Játékajánlók” is megújult formában érhetők el. Szintén nyáron mélyítettük el kapcsolatunkat a Mondo-val.

Augusztus 31-én startolt el a szoktatlan, morbid humorú Rajzfilmövezet Egzstra nevű Facebook-oldalunk. Októberben elindult Rajzfilm-fan nevű Facebook-csoportunk. Novemberben megállapodást kötöttünk a Szeretlek Magyarország médiacsoporttal, Magyarország legnagyobb, közösségi médiás megosztásokra épülő hírportáljával.

2016 elején elindult a Rajzbirodalom, amelyről bővebben ez a közlemény ad felvilágosítást.

A jövő

Számos ötletünk van a következő évekre, többek közt új blogok indítása, más oldalak felvásárlása és nemzetközi terjeszkedés.

ROU

Prartoon este un grup media din Ungaria care operează site-uri web in română și în maghiară și realizează diverse sarcini pentru clienții săi.

Impresszum / Impressum

Ákos97

Alapító tag, a Rajzfilmövezet és a Rajzfilmövezet Egzstra programigazgatója, a Prartoon-Twitter és -blog adminisztrátora, az Animeövezet és a Tiniövezet szerkesztője. / Fondator, director de programe la Rajzfilmövezet și Rajzfilmövezet Egzstra, administratorul paginilor de Twitter și web al lui Prartoon, editor la Animeövezet și Tiniövezet.

alfa_alfa

A Zona de animații szerzője. / Autor la Zona de animații.

Andi

Az Animeövezet szerkesztője, a Rajzfilmövezet szerzője. / Editor la Animeövezet, autor la Rajzfilmövezet.

DIF

Alapító tag, a Tiniövezet programigazgatója, a Rajzfilmövezet és a Zona de animații szerzője és szerkesztője, a Prartoon-Twitter adminisztrátora. / Fondator, director de programe la Tiniövezet, autor și editor la Rajzfilmövezet și Zona de animații, administratorul paginii de Twitter al lui Prartoon.

Garfbob10

A Rajzfilmövezet szerzője. / Autor la Rajzfilmövezet.

Gyshinobi

A Rajzfilmövezet szerzője. / Autor la Rajzfilmövezet.

Lengabor

Az Animeövezet programigazgatója, a Rajzfilmövezet szerzője. / Director de programe la Animeövezet, autor la Rajzfilmövezet.

Mihai

A Zona de animații szerzője. / Autor la Zona de animații.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése