2016. január 1., péntek

Indul a Rajzfilmövezet TV és kibővül a Tiniövezet funkciója

2016. január 1-jén újabb funkcióval gazdagodott a Rajzfilmövezet és a Tiniövezet: ez új menüpontokat és új Facebook-oldalt is jelent.


Új, Rajzfilmövezet TV nevű menüpontunk egyedülálló kezdeményezés a magyar piacon: kizárólag legálisan megnézhető, internetes animációsfilm-epizódok listázásával foglalkozik. Ezeket kedvcsináló szöveggel látjuk el és megosztjuk a Rajzfilmövezet Facebookján. Az új menüpont az eddigi „YouTube” menüpontot váltja.

A törvényesség az, amiben különbözünk a többi, hasonló oldaltól. Nem élünk vissza azzal, hogy Magyarországon (még) nem sújtható pénzbírsággal az illegális tartalmak feltöltése és megosztása. Csak a tévécsatornák által feltöltött epizódokból szemezgetünk, növelve azok honlapjainak, YouTube-csatornáinak forgalmát, így a kezdeményezést nyugodt szívvel támogathatják a tévék. Az epizódokat nem töltjük fel egyik saját platformunkra sem, csupán megosztjuk azokat.

A Tiniövezeten az év későbbi részében indul hasonló szolgáltatás.

2015-ös évértékelés

Szokásos évértékelő bejegyzésünk következik. 2015-öt eddigi legsikeresebb évünkként zártuk, célunk pedig az, hogy az új évről ugyanezt mondhassuk el egy év múlva. Ebben a cikkben megemlítjük az idén történt legfontosabb előrelépéseket és bejelentjük a jövő évi terveket, célkitűzéseket.

2015


Az évet februárban a RÖscarral indítottuk, tavasz óta pedig oldalaink részt vesznek a Google AdSense programjában.

Júliusban elindult a mára zászlóshajónknak tekinthető Rajzfilmteóriák cikksorozat a Rajzfilmövezeten. Emellett elkezdtük feldolgozni az elfeledett rajzfilmötleteket, ennek is külön sorozatot indítottunk. A Játékajánlók is megújult formában érhetők el. Szintén nyártól kezdve oszt meg a Mondo Magazin Facebook-oldalán heti egy cikket a blogról.


Augusztusban startolt el a Rajzfilmövezet Egzstra, októberben pedig Rajzfilm-fan. Novemberben megállapodást kötöttünk a Szeretlek Magyarország médiacsoporttal, Magyrország legnagyobb, közösségi médiás megosztásokra épülő hírportáljával.

Decemberben táblázatos formában vált elérhetővé a médiaajánlat, ezzel együtt csomagba foglalt hirdetési módok is megjelentek, valamint olyan gerilla hirdetési formák is, amelyek egyedülállóak a piacon. Ebben a hónapban állapodtunk meg a Turnerrel, miszerint a Cartoon Network és a Boomerang ajánlóit és alkalmazásokat promotáló szpotjait a rajongók a Rajzfilmövezet YouTube-csatornáján is viszontláthatják.

A Rajzfilmövezet hamarosan eléri Facebookon a tízezres álomhatárt, ami a követőket illeti, az Animeövezet pedig decemberben elérte az ötezer rajongót és a növekedést tekintve szeptember óta minden hónapban új rekordot állított fel.

Technikai dolgokat tekintve számos eredmény született az évben: az olvasók immár közvetlenül a blogról tudják Messenger-üzenetben elküldeni a cikkeket ismerőseiknek, a Rövidhíreket kivéve pedig minden cikkben bevezettük a nagy, „faltól falig” terjedő illusztrációkat, központi email-címünket integráltuk a Facebook page pluginokba, szeptemberben pedig végleg beolvasztottuk a CN-hírek és DC-hírek oldalakat a Rajzfilmövezetbe, illetve a Tiniövezetbe. Ezen túlmenően a Rövidhírek-cikkek már a megjelenés előtt is olvashatók, így a látogatók hamarabb értesülhetnek a hírmorzsákról, mint bármikor korábban.

Az oldalainkat tekintve előző évi terveink közül számos megvalósult: tartva piacvezető szerepét, a RÖ látogatottsága valóban megduplázódott 2013-hoz képest, az animés hírek száma is megnőtt, a Goldenblogra való nevezés azonban elmaradt, ugyanis 2015-ben nem rendezték meg a versenyt, tudtuk meg a HVG Techtől.

2016

Január 1-jén elindul a Rajzfilmövezet TV, amely az első olyan oldal (menüpont) lesz a magyar piacon, ahol kizárólag legális forrásokból származó rajzfilmekből osztunk meg epizódokat.

Terveink közt szerepel kedvelőink számának további növelése, a Rajzfilmövezet esetében merész kijelentést teszünk: év végéig húszezer követőt szeretnénk magunk mögött tudni, Animeövezeten pedig tizenkétezret. A RÖ így leelőzné az egyetlen, kimondottan rajzfilmekkel foglalkozó aktív magyar Facebook-oldalt, amely kedveltsége egyelőre nagyobb. A Rajzfilmövezet Egzstrán 2000 kedvelővel szeretnénk zárni az évet.

Látogatottságot nézve a 2015-ös átlagosan havi 20 ezer oldalmegjelenítést 35 ezerre emelnénk, az összlátogatottságot pedig egymillióra.

Számos cikksorozatra és cikkre van ötletünk, amelyekkel 2016-ban rukkolunk elő. Archív cikkadatbázisunkat is tovább szeretnénk bővíteni, hiszen a számok jól mutatják, hogy jó néhány olvasónk szeret nosztalgiázni. Az egykori Premierek menüpontot integráljuk a TV-újság menüpontba.

Összes cikksorozatunkat megújítjuk egy újabb adagra:

 • Rövidhírek 4. évad
 • Rajzfilmteóriák 2. évad
 • Elfeledett rajzfilmötletek 2. évad
 • Játékajánlók 2. évad

Az év első felében a Rajzfilmövezet arculata is frissül.

2015. decemberi látogatottság

A Rajzfilmövezet megdöntötte augusztusi rekordját. A korábbi látogatottsági adatok és a jelmagyarázat itt tekinthetők meg.


Facebookon a Rajzfilmövezet most már nagyon közel áll a tízezres rajongótáborhoz, amit januárban tervezünk elérni. Az Animeövezet ismét csúcsot döntött, ami a növekedés mértékét illeti.

Rajzfilmövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 1120 !
legjobb nap: 3447 (17.)
legrosszabb nap: 445 (15.)

Tiniövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 35
legjobb nap: 72 (9.)
legrosszabb nap: 12 (14.)

Egyéb platformok – kedvelők, tagok, követők, feliratkozók (növekmény előző hóhoz képest)

Facebook

Rajzfilmövezet 9769 (+181)
Tiniövezet 771 (+20)
Animeövezet 5457 (+568!
Rajzfilmövezet Egzstra 451 (+92)
Rajzfilm-fan 69 (+6)

Twitter

Prartoon 44 (+18)

YouTube

Rajzfilmövezet 185 (+26)

Google+

Rajzfilmövezet 18 (+1)

Blogger

Rajzfilmövezet 16 (+8)
Tiniövezet 3 (+2)

A leglátogatottabb RÖ-bejegyzések a hónapban

 1. A magyarság megjelenése az animékben
 2. Rajzfilmteóriák 13: A Fosterék háza Frankie-je csupán egy képzeletbeli barát
 3. Szamuráj Jack új évaddal tér vissza!
 4. Rajzfilmteóriák 4: Ed, Edd és Eddy a purgatóriumban ragadtak?
 5. Rajzfilmteóriák 15: A rajzfilmek rejtélyes kódja
 6. Rajzfilmteóriák 1: Az összes Pixar-film ugyanabban a világban játszódik?
 7. Rajzfilmteóriák 14: South Park: Az idő fogságában?
 8. Rajzfilmteóriák 6: Frédi és Béni, a két jövőbeli szaki?
 9. Elfeledett rajzfilmötletek 4: Vuk 2: A kis csavargó
 10. Jégkorszak 5: motkányos kisfilm és előzetes

Vizualizari în decembrie 2015

Vezi datele vechi și explicaţia aici.


Zonă de cartoon

numărul mediu de afişări zilnice: 23 !
cea mai bună zi: 56 (11., 29.)
cea mai rea zi: (20.)

Facebook – like-uri

Zonă de cartoon 305 (+2)

YouTube – abonați

Zonă de cartoon 338 (+22)

Google+

Zonă de cartoon 3 (0)

Blogger

Zonă de cartoon 1 (+1)

Cele mai populare 10 posturi în luna decembrie

 1. Noutăţi în decembrie 2015 la Cartoon Network
 2. Minimax trece la program non-stop din 2016
 3. Desene animate interzise la Cartoon Network
 4. Noutăţi în decembrie 2015 la Boomerang
 5. Audienţele canalelor de desene animate în noiembrie 2015
 6. Noutăți în ianuarie 2016 la Nickelodeon
 7. Noutăți în ianuarie 2016 la Cartoon Network
 8. Noutăți în ianuarie 2016 la Boomerang
 9. Samurai Jack se întoarce cu un nou sezon în 2016 la [adult swim]
 10. Noutăţi în septembrie 2015 la Minimax