2015. november 25., szerda

Rajzfilmövezet

A Rajzfilmövezet ma Magyarország legnagyobb, animációval foglalkozó blogja. 2013. március 10-én indult az akkor még létező CN-hírek és DC-hírek nevű oldalak mellett, amelyekről itt lehet tájékozódni. A Rajzfilmövezet minden, az animációt érintő témáról szeretne tudósítani, mindezt szórakoztató, változatos és színvonalas formában.


A Rajzfilmövezet az idők során sok mindent magába foglalt. A blogon minden olyan tévécsatorna híre megjelenik, amely releváns tartalmat szolgáltat. Így a Cartoon Networktől, a Boomerangtól, a Disney Csatornától és a Nickelodeontól kezdve a Minimaxon, a Megamaxon, a JimJamen, a Boomerangon és az M2-n át az idősebb korosztályt megszólító VIASAT6-ig és Comedy Centralig minden fontos médiaszolgáltató képviselteti magát. A rendszeresen jelentkező hírblokk mellett a különböző csatornák sajtóközleményeiből, havi újdonságairól, azok nézettségi adatairól is beszámolunk. A gyerekcsatornákon túl más adók is képviseltetik magukat, mint a DIGI Film, az AMC, az HBO, a FOX, a STORY4, a TV2 vagy épp az RTL Klub és az RTL II, ha a kínálatukban az oldal olvasóinak is érdekes tartalom, vagyis animáció tűnik fel. Többek között emiatt számoltunk be a DIGI Film és az AMC animefilmjeiről, illetve adunk hírt az animációs mozifilmek HBO-s vetítéséről. A bő 800 ezres össz-oldalmegjelenítést a cikkek, a témák és a szerzők változatossága biztosítja.

Amennyiben vannak, a havi animációs DVD- és Bluray-megjelenésekről is írunk. Nagy sikert hoztak az oldalon megjelenő különféle teóriák. Ennek keretén belül foglalkoztunk többek között a Kalandra fel!-hez és a South Parkhoz köthető elméletekkel, a Pixar-filmekkel, a Toy Story-val, a Wall-E-vel, vagy épp a Frédi és Bénivel. Az elfeledett rajzfilmötletekről is megemlékeztünk például a Macskafogó inspirálta sorozat, illetve A Mézga család és az ámítógép felelevenítésével.

A nemzetközi, elsősorban amerikai hírek is jelentős szerepet játszanak az oldal életében. Többek között a San Diegóban megrendezésre kerülő Comic-Con idevágó eseményeiről is írunk, valamint az Animeövezet célkitűzéséhez kapcsolódóan az Adult Swim csatorna Toonami nevű animeblokkjáról, ezen felül néhány anime amerikai nézettségi tendenciáit is végigkövetjük. A hazai animés élethez kapcsolódóan a MondoConokról is tájékoztatjuk a követőket.

Elkötelezettek vagyunk a hazai animáció mellett az iránt is, hogy leromboljuk azt a sztereotípiát, miszerint az animációs filmek kizárólag gyerekeknek készülhetnek. Éppen ezért számolunk be a már említett felnőtteknek szóló, a tömegkultúra szerves részét képező alkotásokról és ezért kezdtük támogatni a hazai szerzőifilm-vetítéseket, -fesztiválokat és -szerzőket. Szeretnénk azt a közhelyt is végre-valahára semmissé tenni, hogy „a régi rajzfilmek jobbak, mint az újak”, az élvezhetőség ugyanis nem attól függ, mikor készült az alkotás, sokkal inkább a minőségtől. A legnépszerűbbnek tekinthető hagyományos, CGI és Flash-animáción túl minden animációs technikával kapcsolatos témát szeretnénk felölelni.

Az olvasóink elégedettsége fontos nekünk: igyekszünk az összes, üzenet és blogi megjegyzés formájában érkező kérdésre hamar válaszolni, rendszeresen közzétesszük követőink „fanartjait”, ezen felül többször előfordult, hogy olvasói javaslatokat építettünk be a működésünkbe.

A Rajzfilmövezeten a TV-újság menüpont mellett a YouTube-csatornánkra vezető hivatkozás is elérhető. A csatornán kizárólag olyan jogtiszta videók szerepelnek, melyek feltöltésére engedélyt kaptunk. Büszkék vagyunk az ez ügyben megkötött megállapodásainkra, amelyek során a Turner Broadcasting Systemmel, a Viacommal és a Mondóval kooperálunk.

Természetesen Facebookon is jelen vagyunk, ott már bő 20 000-en követnek minket. A sikeresség elsősorban a vicces rajzfilmes képeknek (mémeknek) köszönhető, de természetesen a legújabb cikkeinkre mutató hivatkozások is megtalálhatók, illetve megosztunk releváns YouTube-videókat és követésre alkalmas más, animációval foglalkozó oldalakat, többek közt művészeket is népszerűsítünk. Ezt a portfóliót kiszélesítve indult el 2015 szeptemberében a Rajzfilmövezet Egzstra nevű társoldalunk is.

Oldalainkon lehetőség van hirdetni is. Eddigi hirdetőink között tudhatjuk a Cartoon Networköt, az Odangót, a Mondót és a Figura Csatornát is. Erről bővebb tájékoztatást a Médiaajánlat menüpont ad.

A blognak elérhető egy román (Zona de animații) változata is.

Linkek
Rajzfilmovezet.blogspot.com
Facebook.com/Rajzfilmovezet.hu
YouTube.com/Rajzfilmovezet

2015. november 7., szombat

Facebook-csoporttal erősít a Rajzfilmövezet

November 7-én indul a rajzfilmrajongókat összefogni szándékozó Rajzfilm-fan nevű Facebook-csoport.


A Rajzfilm-fannal új mérföldkőhöz érkezik a Prartoon, hiszen a Facebook-csoport egy teljesen új platform számunkra.

Az új csoport több – nem titkolt célt – is szolgál:

 • személyesebb hangvétel az olvasók felé
 • tehetségek keresése, akik később csatlakozhatnak hozzánk szerkesztőként
 • oldalaink (főleg Rajzfilmövezet, Rajzfilmövezet Egzstra és Rajzfilmövezet TV) közönségének kibővítése


Ezentúl a csoport tagjainak létszámát is feltüntetjük a látogatottságról szóló bejegyzésekben.

2015. november 1., vasárnap

2015. októberi látogatottság

A Rajzfilmövezet majdnem túlszárnyalta idei augusztusi rekordját látogatottságban, a Tiniövezet is növekedett előző hónaphoz képest. A korábbi látogatottsági adatok és a jelmagyarázat itt tekinthetők meg.


Facebookon az Animeövezet ismét növekedési csúcsot állított fel, 13%-kal nőtt az oldal kedvelőinek száma. A Rajzfilmövezet Egzstra csaknem megduplázta követőit.

Rajzfilmövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 1071
legjobb nap: 3715 (23.) !
legrosszabb nap: 492 (17.) !

Tiniövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 43
legjobb nap: 108 (25.)
legrosszabb nap: 17 (20.)

Facebook

Rajzfilmövezet 9458 kedvelő (+199)
Tiniövezet 753 kedvelő (+3)
Animeövezet 4361 kedvelő (+513) !
Rajzfilmövezet Egzstra 292 kedvelő (+140)

Twitter

Prartoon 23 követő (+4)

A 13 leglátogatottabb RÖ-bejegyzés a hónapban

 1. Rajzfilmteóriák 10: A legizgalmasabb Kalandra fel!-teóriák
 2. Rajzfilmteóriák 1: Az összes Pixar-film ugyanabban a világban játszódik?
 3. Rajzfilmteóriák 11: A Tini titánok, harcra fel! Gézengúz agyszüleménye?
 4. Ha a Gumball és a Rejtélyek városkája anime lenne
 5. Rajzfilmteóriák 4: Ed, Edd és Eddy a purgatóriumban ragadtak?
 6. Az RTL Klubnál van a Naruto Shippuden és a Fairy Tail vetítési joga?
 7. Bő 1 millió amerikai nézőt tett boldoggá a Sword Art Online II
 8. 10 dolog, amit nem tudtál Spongyabobról
 9. A Cartoon Network Anything alkalmazással új CN-világ nyílik
 10. Haloweeni rajzfilmek a tévében 2015
 11. Hatalmas siker volt a 2015-ös Őszi MondoCon
 12. Rövidhírek 77.
 13. Elfeledett rajzfilmötletek 3: Macskafogó inspirálta sorozat