2015. szeptember 27., vasárnap

In memoriam: CN-hírek & DC-hírek

2015. szeptember 27-én egyszerűsödött a Prartoon portfóliója két, korábban meghatározó oldal megszűnésével. Ebben a bejegyzésben szeretnénk emléket állítani nekik.

A CN-hírekkel kezdődött minden. 2011. november 6-án indult el a Cartoon Network hírek nevű rajongói Facebook-oldal, amely igyekezett mindig a legfrissebb, CN-es műsorinformációkkal jelentkezni. Ehhez 2012. augusztus 31-én blog is társult, akkor még a Blog.hu platformon. A blog bejegyzései a Facebook-oldalon kerültek megosztásra.


A CN-hírek 2012. november 5-én költözött a Blogger platformjára, az együttműködés továbbra is működött a Facebook-oldallal. Nem sokkal később, 2013. január 6-án indult el a Disney Channel hírek nevű blog is, amelyhez szintén társult Facebook-oldal, ugyanezen a néven. A névvel ellentétben a blog hamarosan a Nickelodeon híreit is lehozta.


2013. március 10-én azonban elindult a Rajzfilmövezet, amely már az összes gyerektévé kínálatával foglalkozott, így a CN-nel, Boomeranggal, Nickelodeonnal és Disney Csatornával kapcsolatos hírek lassan, de biztosan átköltöztek az új oldalra. A Cartoon Network 2012-ben elindult hivatalos Facebook-oldala és a RÖ FB-oldala elindulásának köszönhetően a CN hírek ezen a felületen fölöslegessé vált, még 2013-ban megszűnt.

A DC-hírek FB-oldala is hasonlóan járt: a Disney Csatorna Magyarország oldalának elindulásával ez is eltűnt, csak a blog maradt. A két blogon továbbra is megjelentek a hírek, a gyerektévék élőszereplős kínálatával foglalkozó Tini TV 2013. október 1-jei elindulásával azonban fokozatosan csökkenni kezdett a látogatottságuk. Ennek ellenére 2015 nyarán a két blogon is megjelentek a Rajzfilmövezetről már ismert Google-hirdetések.

2015 nyarán az archív bejegyzések is átköltöztek a Rajzfilmövezet, illetve a Tini TV archívumába, így már nem volt értelme fenntartani az oldalakat, a vezetőség pedig szeptemberben úgy döntött, felszámolja azokat.

A két blog és a hozzájuk kapcsolódó két FB-oldal vezetőinek nem volt könnyű e döntést meghozni, mégiscsak a CN-hírek és a DC-hírek alapozták meg a Prartoon további sikereit. Bár a két oldal megszűnt, emlékeinkben tovább élnek. :’)

2015. szeptember 6., vasárnap

Elindult a Rajzfilmövezet Egzstra

Kedves Partnereink!

Elindult a Rajzfilmövezet újabb társoldala, a Rajzfilmövezet Egzstra. Az új oldal az Animeövezethez hasonlóan csak a Facebookon van jelen. Az oldal koncepciójáról itt olvashattok bővebben. Kérjük, hogy lehetőség szerint tegyétek be a Facebook-oldalaitok kedvencei közé az új oldalunkat.Köszönettel,
a Prartoon csapata

2015. szeptember 1., kedd

2015. augusztusi látogatottság

A Rajzfilmövezet minden korábbi rekordot túlszárnyalt, a havi és napi látogatottságot tekintve is. A korábbi látogatottsági adatok és a jelmagyarázat itt tekinthetők meg.


Facebookon ismét az Animeövezet diadalmaskodott, de a Rajzfilmövezet is szépen nőtt. Elindult egy új Facebook-oldalunk is, ennek mérését a szeptemberi látogatottságtól kezdve fogjuk végezni.

Rajzfilmövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 1074 !
legjobb nap: 3713 (8.) !
legrosszabb nap: 474 (27.) !

Tiniövezet

napi átlagos oldalmegjelenítések száma: 58
legjobb nap: 109 (12.)
legrosszabb nap: 32 (27.)

Facebook

Rajzfilmövezet 9092 kedvelő (+65)
Tiniövezet 749 kedvelő (-4)
Animeövezet 3409 kedvelő (+192)

Twitter

Prartoon 19 követő (+1)

A 10 leglátogatottabb RÖ-bejegyzés a hónapban

  1.  Anime-epizódról nevezte el az énekesnő az új albumát
  2. Rajzfilmteóriák 4: Ed, Edd és Eddy a purgatóriumban ragadtak?
  3. Rajzfilmteóriák 5: Bátor, az élénk képzeletű kutya?
  4. Rajzfilmteóriák 6: Frédi és Béni, a két jövőbeli szaki?
  5. Rajzfilmteóriák 3: A Clarence és a Túl a kerítésen egy univerzumban játszódik?
  6. Az amerikaiak nagyon rákaptak a Kill la Kill című animére
  7. A rajzfilmvilág törvényei
  8. Nehéz munka a rajzfilmcímfordítás
  9. Rajzfilmteóriák 1: Az összes Pixar-film ugyanabban a világban játszódik?
  10. Kétmilliárdos büntetés a rajzfilmkalóznak